Jäsenet ja toimitsijat

Meillä on tapaturmavakuutus joka korvaa seuran toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Omavastuu on 50 euroa.

 • vapaahetoistyöntekijän ei tarvitse olla seuran jäsen, vakuutus on silti voimassa
 • tapaturma voi sattua jäsentapahtumissa, talkoissa, valmmennnus- tai koulutustapahtumissa, luottamustoimessa, toimistotyössä tai kilpailujen järjestelytehtävissä
 • myös matkalla vapaaehtoistyöhön sattuneet tapaturmat kuuluvat vakuutuksen piiriin
 • tästä vakuutuksesta ei korvata jos se on tapahtunut kilpaillessa tai harjoitellessa
 • Vakuutusehtoihin tästä 

  Meillä on myös toiminnanvastuuvakuutus

  Toiminnanvastuuvakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa.

  • Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot.
  • Vakuutus kattaa myös järjestäjän vastuun esimerkiksi leireillä ja kilpailuissa.
  • Vakuutus ei esimerkiksi korvaa vakuutetun hallussa, lainassa, vuokralla tai muuten vakuutetun hyödykseen käytettävänä olevalle omaisuudelle aiheutettuja vahinkoja.
  • Vakuutetun omavastuu on 600 euroa.

  Alle 15-vuotiaalla jäsenellämme (jolla ei kilpailijalsienssiä)  on myös harrastajavakuutus joka on voimassa seuran järjestämissä harjoituksissa ja/tai harjoituskilpailuissa.

Kilpailijat

Kilpailijalsienssissä (myös kertalisenssi) on lakisääteinen tapaturmavakuutus.
Sen ehtoihin pääset tästä

Lisäksi kilpa-auton omistajalla tulee olla lakisääteinen liikennevakuutus. Tämä vakuutus on voimassa myös harjoitellessa kuin kilpailtaessakin, myös aina kun autolla liikutaan, vaikkapa tallin tai kodin piirissä.
Vakuutus korvaa toiselle osapuolelle sattuneet vahingot, ja pääsääntöisesti myös itselle aiheutuneet ei esineelliset vahingot.
Eri yhtiöt myöntävät liikennevakutuuksia kilpa-autoihin ja jokamiehenluokan kilpa-autoihin OP-Pohjola myöntää siihen räätälöityä liikennevakuutusta.
Kansallisen lajiliiton kilpailukalenterissa oleviin kilpailuihin saa katsastustoimipaikoista nk. siirtokilpivakuutusta, joka on päiväkohtaisesti voimassa.
Kilpailijan on itse huolehdittava ja hän on siitä itse vastuussa että autossaan on liikennevakuutus voimassa,  kun sillä liikutaan.
Kalenterikilpailuissa vakuutuksen voimassaolo on todennettava vakuutustodistuksella ilmoittatumisen yhteydessä.